Menu
header photo

IB Noord installatie

Luchtbehandeling + Filters

Hoge kwaliteit op maat gemaakt.Filter panelen zijn te verkrijgen in metaal, plastic of kartonnen frame en worden standaard uitgerust met een filtermedium van superieure kwaliteit voor een zo hoog mogelijk stofvangst rendement. Kies het zakkenfilter dat het best bij uw luchtbehandeling past en bespaar op uw energie verbruik.Filters biedt een oplossing voor elk type tegen elk budget. Informeer naar de vernieuwde en verbeterde resultaten van ons. Vokes-Air: weg met glasvezel! Dankzij Synsafe Revo behoren zakkenfilters uit glasvezelmedium voorgoed tot het verleden. Vokes-Air Group heeft door toepassing van Nanofyne technologie het revolutionaire zakkenfilter Synsafe Revo ontwikkeld.

Hierdoor behoren zakkenfilters uit glasvezelmedium voorgoed tot het verleden. “In onze huidige, kritische maatschappij is, net als voor asbest, geen plaats meer voor een mogelijk kankerverwekkend filtermedium.” Uit onderzoek is gebleken dat door vezelbreuk per filter, per dag wel 57.000 deeltjes aan de ‘schone’ luchtstroom worden afgegeven. Er van uitgaand dat eenderde van deze deeltjes als gevaarlijk kan worden beschouwd voor menselijke organismen, is hier sprake van een reëel gevaar voor de gezondheid. In de voedingsindustrie daarom al jaren verboden. (Bron: rapport 1701199 Fachhochschule für Technik und Wirtschaft, Berlin.

Filters voor luchtbehandeling zijn beter bekend als luchtfilters. De uitwisselbare filters vormen de kern van filterreinigers. De filtermaterialen zijn dusdanig ontworpen dat lucht doorgelaten wordt en kleine verontreinigingen op het filter achterblijven. Elk luchtbehandelingsapparaat gebruikt specifieke luchtfilters. Deze filters zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. De gebruikstijd van luchtfilters is afhankelijk van het aantal uren dat een luchtreiniger per dag aan staat en de intensiteit van de luchtvervuiling. Luchtfilters zijn als vervangingsfilter na te bestellen. Als filters op tijd worden vervangen behoudt de luchtbehandelingsunit zijn effectiviteit.

Luchtfilters

Verkrijgbaar als opmaat gesneden filter matten of complete rollen, bieden deze een goedkope oplossing voor het gebruik in hervulbare frames. Toegepast als primaire filters voor HVAC- toepassingen of als voorfilter, bieden deze filters een kostenbesparende en voordelige oplossing. Zakkenfilters zijn geschikt voor breed scala aan grof en fijnstof filtratie toepassingen. Ons uitgebreide assortiment is ontworpen om voor elke omstandigheid een filter te kunnen selecteren. Compact filters bieden maximale prestaties in een minimale ruimte, compact filters zijn ideaal als voorfilter voor een hogere filterklasse of voor gas adsorptie filter. Geschikt voor toepassingen met het hoogst mogelijke niveau van luchtzuiverheid. EPA, HEPA en ULPA filters zijn ideaal voor gebruik in cleanrooms en bij medische toepassingen en tevens voor de nieuwste gasturbines.

Lagers LBK SKF

Cilinderrollagers zijn er in vele soorten en maten. De meest voorkomende cilinderrollagers zijn de eenrijige rollagers met kooi. Deze cilinderrollagers met kooi zijn geschikt voor zware radiale belastingen en hoge snelheden. Eenrijige rollagers en tweerijige lagers (zonder kooi) maken het standaard assortiment voor algemene machinebouw compleet. Bij een enkele rij cilinderlager worden de rollen steeds geleid tussen de flenzen op een van de ringen. Deze open flenzen in combinatie met de speciaal ontworpen en behandelde oppervlaktes van de roller uiteinden zorgen voor verbeterde smering, verminderde wrijving en dus een lagere temperatuur. De ring met de integrale flenzen samen met het cilinderlager kan worden gescheiden van de andere ring. Dit resulteert in een gemakkelijke montage en demontage, in het bijzonder wanneer de belasting zodanig is dat perspassing nodig is voor beide ringen. Ze worden geproduceerd in verschillende ontwerpen met als belangrijkste verschil de configuratie van de flenzen. De meest populaire zijn de NU, N, NJ en NUP ontwerpen.Voor het vervangen van lagers in luchtbehandelings kasten is dit het juiste adres IB Noord.

Huisventilator

Luchtbehandeling

Afzuig zuurkast